Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ изпратиха бомбардировачи на Корейския полуостров

[post-views]
500 нови тактически авиобомби готвят САЩ

300px-B-2_Spirit_original

Напрежението на Корейския полуостров отново достигна до точка на кипене. Лидерите на САЩ и Япония се споразумяха, че са необходими допълнителни мерки след поредната ракетна провокация на Северна Корея. В отговор на пуска Вашингтон подсили военното си присъствие в района с няколко бомбардировача.
Близо час е продължил телефонният разговор между американския президент Доналд Тръмп и японския премиер Шинзо Абе. Двамата са били единодушни, че дипломатическите им усилия да вразумят Северна Корея засега не дават резултат.

Шинзо Абе – министър председател на Япония:

„Президентът Тръмп и аз сме единодушни, че трябва да предприемем допълнителни действия. На този етап мога да кажа, че ще предприемем всички необходими стъпки, за да гарантираме сигурността на гражданите си от всички севернокорейски заплахи.“

Японският премиер посочи, че по време на разговора си с американския президент, не е била засегната темата за военни действия.
Малко след ракетния опит, който Северна Корея обяви за успешен, режимът в Пхенян се похвали, че вече има оръжие, което може да порази цели, в която и да е точка на САЩ.
В отговор на заплахата американската армия тества противовъздушната си система в Аляска, като за целта американски военнотранспортен самолет пусна ракета на Тихия океан, която в последствие беше успешно прихваната и унищожена.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани