Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

С брошура МВР пази чужденците от грешки

[post-views]
С брошура МВР пази чужденците от грешки

5-broshura-mvr-gre6kiСтартира поредна превантивна кампания на МВР, свързана със спазването на Закона за движение по пътищата. В рамките й на български, турски, немски и английски език е подготвена листовка, която е насочена най-вече за транзитно преминаващите през страната ни чуждестранни водачи.
В нея са описани новите промени в Закона за движение по пътищата, както и глобите за водачите, които не ги спазват. Изведени са и редица указания за закупуване на винетни стикери, за шофиране с включени светлини, за използване на предпазни колани, както и за спазване на всички временни забрани и указания и разпорежданията на МВР. Брошурата се раздава по най-натоварените гранично-пропускателни пунктове в страната – Калотина, Кулата, Маказа, Дунав мост, поясни Росен Рапчев – гл. инспектор в сектор „Контрол на пътното движение“. 
По думите му най-честото нарушение, което чужди граждани правят на наша територия, е навлизане след въведена временна забрана за организация за движение по пътищата. Това са забраните за движение на тежкотоварни автомобили по магистралите, каквито има в момента на Витиня. Доста от чуждестранните товарни автомобили не се съобразяват  с  поставените забрани и заради това търпят тези сериозни санкции. Целта на превантивните листовки е още на самия вход  на страната тези водачи да бъдат запознати със законовите промени и с временните ограничения. 
Листовките се раздават още при паспортния контрол, като в документа на водача се поставя и изготвената брошура.  На ГКПП – Калотина, са оставени 100 000 листовки, уточни началникът на граничния пункт Светослав Костадинов. Той обясни, че бройката е толкова голяма, защото само през неделния ден през пункта, който е и външна граница на ЕС, са преминали около 40 000 души.  

Най-ново

Единична публикация

Избрани