Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Човек на БА прави празник на „Армията”

[post-views]
Човек на БА прави празник на „Армията”

27-цскаЕдин от популярните български спортни журналисти в близкото минало и дългогодишен завеждащ отдел „Спорт” на вестник „Българска Армия” Александър Манов е получил задачата да организира големия празник по случай 70-та годишнина на ЦСКА. В момента Бате Сашо подготвя специална книга за този юбилей, а феновете от месец се радват и на нарочната юбилейна емблема, която краси и екипите на футболистите от първия тим на червените. Големите празненства за 70 години ще бъдат 5 май 2018. 
Александър Манов иска да събере на „Армията” всички живи легенди на армейския спорт, както и най-популярните запалянковци на клуба. Покана е отправена към певицата Йорданка Христова, а засега своето участие в празника са потвърдили актьорите Стефан Данаилов и Христо Гърбов. В работната група на Бате Сашо е и треньор №1 на ХХ век в България Димитър Пенев, който също дава идеи 
Очаква се покани да получат и известни лица от родния политически спектър. 
В същото време стана ясно, че в Борисовата градина са намерили вратичка, за да може тимът да се върне в Европа още тази есен. Стига да се класира за участие в един от двата турнира на Стария континент и стига шефовете да послушат съветите на един от бившите адвокати на клуба. ЦСКА – София е с тригодишна еврозабрана, която изтича през 2019 година. Адвокат Радостин Василев обаче заяви отговорно, че пред „червените“ има шансове да участват в евротурнирите още през следващата година. „Възможно е ЦСКА да участва в Европа през следващия сезон. Няма да разкривам как. ЦСКА си има съветници, най-вероятно знаят как и какво може да се направи. Основният шанс да стане е като правоприемник, след като най-малкото купят емблемата с трите звезди. И след като обяснят и покажат, че не са „Литекс”, защото ЦСКА не е „Литекс”.
27-цска-пенатаПросто трябва да бъде показано по правилния начин”, каза Василев в телевизионно интервю. Той работи на „Армията” близо 7 години. Във вторник изтече срокът за обжалването на делото за несъстоятелност на ПФК ЦСКА АД. В последния момент бе внесена жалба, която отново ще проточи във времето евентуалното плащане на онези близо осем милиона лева, с които фенската фирма спечели търга в Кърджали през май. Ако тези пари наистина бъдат платени може да се търси положителна реакция от УЕФА за бъдещето на клуба в Европа. 
Звездата на ЦСКА-София Фернандо Каранга пък заяви пред БА, че на този етап не се изкушава от чуждестранните оферти към него. Според наши източници Каранга предпочита да вземе български паспорт, след което ще има реален шанс да атакува пазара на Стария континент без да взима бройката на чужденец. А това със сигурност ще вдигне и неговата цена. 
„Аз само играя. Всичко останало не е от моята компетенция. Мисля единствено за това, как да станем шампиони и аз да вкарвам повече голове. Затова очаквайте от мен повече три гола в мача с „Витоша” тази седмица”, коментира бразилецът.

Най-ново

Единична публикация

Избрани