Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Националната сигурност във фокуса на правителството

[post-views]

ministerski_suvet_sgradaПравителството одобри Годишния доклад за състоянието на националната сигурност и ще го внесе за разглеждане от Народното събрание.
Опасностите от външнополитически характер за националната сигурност на България през 2016 г. произтичаха основно от продължаващите бойни действия в Сирия, от предизвикания от тях, както и от нестабилността в други райони на света, бежански и миграционен натиск към страните от Европейския съюз, се посочва в доклада. Съществен дебат за състоянието на света в европейски мащаб е предизвикал и резултатът от референдума във Великобритания за излизане от Европейския съюз.
Във вътрешен план докладът разглежда аспектите на финансовата, икономическата и енергийната сигурност, социалната сигурност, сигурността в отношенията човек-природа, вътрешния ред, дейностите на чужди специални служби, състоянието на отбраната, киберсигурността, дейността по защита на класифицирана информация. В доклада се съдържат информация и оценки за вътрешнополитически събития, за процеси по реализиране на международни проекти и за събития в конфликтни райони в чужбина.
Проектът на доклада е разгледан и одобрен на заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет на 21 юли. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани