Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Варненци с титлата по волейбол

[post-views]

20-volei-varnaОтборът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” спечели държавния военен шампионат по волейбол „Варна 2017”. Турнирът се проведе в пункт за базиране Варна и в него участваха десет тима, което е рекорд. Това бе последното състезание от календара на военните държавни спортни шампионати. В зала „Майор Ивайло Нанев” със злато се отличиха варненските курсанти, които на финала победиха състава на ВВС с 2:1 гейма. През целия турнир бъдещите морски офицери се представиха най-добре и загубиха едва един гейм. „Ние изключително сериозно приемаме държавното първенство и затова победата в него бе много важна за нас. Конкуренцията тази година беше изключително силна. Финалната среща бе доста оспорвана, което показва, че силите на повечето отбори са били изравнени, но е хубаво, че ние успяхме да се справим и с това”, заяви курсант Димитър Дяков от състава на шампионите.
На трето място се класира НВУ „Васил Левски” – Велико Търново, наложил се с 2:1 гейма над сборния отбор на Сухопътни войски.
Организаторите на първенството раздадоха и индивидуални награди. Ето и призьорите: най-добър разпределител – Георги Ботев ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”, най-добър нападател – курсант – мл. сержант Йосиф Иванов НВУ „Васил Левски”, най-полезен играч на турнира – редник Валери Динев ВВС. 
Всички отличили се бяха наградени от командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев.
„Още едно волейболно първенство, съревнование на волята, на силата, на духа да победиш – отиде в историята. Както знаете, Варна се утвърди като столицата на волейбола. Оттук тръгнаха и първите победи на мъжкия национален тим. Тук се родиха и мечтите за спечелването на Световната купа и аз съм убеден, че рано или късно нашите момчета и момичета ще успеят да го направят. Затова няма по-естествено място, където да провеждаме и военното първенство по волейбол. Разбира се, за да се развива един спорт, е необходимо да има условия. Необходимо е да има съответната база, каквато има създадена тук. Това не се случва просто така. Значителни бяха положените усилия. Както от командването на Военноморските сили, така и от командването на Военноморска база Варна, по-късно Пункт за базиране Варна. Изключително важна беше подкрепата от Община Варна. Но всичко не можеше да се случи без базирания тук спортен клуб. Пожелавам ви успех и до нови срещи след година отново във Варна”, заяви при закриването на шампионата контраадмирал Петев. 

Най-ново

Виж още

Избрани