Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лидерите на САЩ и КНДР подновиха войната на думи

[post-views]
САЩ продължават с военните учения след провокациите на Северна Корея

korea usaСеверна Корея оправи нова заплаха срещу САЩ. Пхенян предупреди Вашингтон, че много скоро ще бъде изправен пред най-голямата болка, с която някога американците са се сблъсквали. Острата реторика на Пхенян е в отговор приета на от Съвета за сигурност на ООН резолюция за налагането на нови санкции на Комунистическата държава.
Докато Северна Корея реагира остро на санкции, определяйки ги като „политическа, икономическа и военна конфронтация“ от страна на САЩ, за американският президент Доналд Тръмп новите рестрикции не са достатъчни. Сред среща с кабината си Тръмп заяви, че все пак резолюцията е малка стъпка на пред и че, наказани са нищо в сравнение с това, което може да се случи за намирането на решение на корейската криза. В отговор новите санкция Северна Корея заяви,  че вече нищо не може да я спре да завърши ядрената си програма, която е заключителна фаза. На конференция за разоръжаването в Женева севернокорейският посланик в ООН Хан Тае Сонг заяви:

Хан Тае Сонг – посланик на Северна Корея в ОНН:

„Режимът във Вашинготн най-накрая изра политическа, икономическата и военна конфронтация. Северна Корея ще накарат САЩ да преживеят най-голямата болка, която някога са имали в историята си.“

Резолюцията на съвета за сигурност беше приета единодушно. Дори Русия и Китай, които са страни с право на вето, я подкрепиха.
Санкции, които налагат ограничения на вноса на петрол, природен газ, както и забраняват износа на произведени в Северна Корея текстилни продукти, имат за цел да задушат ядрената военна програма на Пхенян. Почти всички са единодушни, че с действията си комунистическата страна се превръща в най-голямата заплаха за глобалната сигурност и стабилност.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани