Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Равносметката след „Ирма“ – ураганът взе най-малко 80 жертви

[post-views]
Тайфун отлага стартове от Олимпиадата

991-ratio-uraganyt-irmaЖестока е равносметката след преминаването на урагана „Ирма“. Общият брой на загиналите по пътя на стихията през Карибско море и Атлантика надхвърли 80 души. Близо половината от жертвите на бедствието са в САЩ, а последните – в старчески дом в град Холивуд, щата Флорида.
Общо 8 души от старчески дом в град Холивуд починаха заради последиците от „Ирма“. Ураганът прекъсна електрозахранването на хосписа, а повишената заради неработещите климатици температура е причината за смъртта на възрастните хора, съобщиха следователи.

д-р Ранди Кац – медицински директор на Спешна помощ в близката болница:

„Цареше хаос, когато пристигнах. Имахме 115, най-малко 115 пациенти, които се опитвахме да евакуираме и да отведем на сигурно място. Въпреки че е надолу по улицата, знаете, нямаме контрол върху случващото се в дома. Когато бяхме повикани на помощ мобилизирахме между 50 и 100 от нашите служители, които изтичаха по улицата и изведоха пациентите от сградата и се увериха, че са в безопасност.“

Трима души бяха открити мъртви в старческия дом, а други пет починаха по-късно в болницата. Центърът беше запечатан, а говорителят на полицията потвърди, че е в ход криминално разследване по случая.

Най-ново

Единична публикация

Избрани