Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Световната сигурност във фокуса на сесията на ООН

[post-views]
Световната сигурност във фокуса на сесията на ООН

1-radev-trumpОт 18 до 24 септември президентът Румен Радев е на работно посещение в САЩ. Държавният глава представлява България в рамките на  72-рата сесия на Общото събрание на ООН.
На 18 септември президентът Радев участва в годишния форум „Отдаване на почит към героите на световната кампания срещу екстремизма и нетолерантността“ и ще направи изказване. Държавният глава разговаря и с еврейски организации от САЩ.
На 19 септември българският президент участва в тържественото откриване на Общия дебат на 72-рата сесия на Общото събрание на ООН, след което проведе двустранни срещи със свои колеги. След разговор с украинския държавен глава Петро Порошенко президентът Радев увери, че изучаването на български език от сънародниците ни в Украйна ще се запази.   
На 20 септември в 19 ч българско време държавният глава Румен Радев направи изказване пред Общото събрание на ООН.
В рамките на посещението си в Ню Йорк българският президент участва в Глобален бизнес форум на Майкъл Блумбърг и ще проведе среща с президента на Световната банка Джим Йон Ким и с други свои колеги. Радев ще участва и в конференция, посветена на предотвратяването на използването на интернет за терористични цели.
Днес държавният глава ще проведе работна среща с представители на американски компании, организирана от Бизнес съвета за международно разбирателство, и ще ги запознае с възможностите за инвестиции в България, а утре ще се срещне с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш. По-късно държавният глава ще посети българската църква в Ню Йорк и ще проведе в сградата на Генералното консулство на Република България в Ню Йорк среща с представители на българската общност.
На 23 и 24 септември държавният глава ще посети Чикаго и ще се срещне с представители на българската общност. Румен Радев ще разговаря и с младите български професионалисти, работещи във финансовото сити на града, и ще посети едно от българските училища в Чикаго – „Джон Атанасов”. 
В делегацията, ръководена от българския президент, е и заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Най-ново

Единична публикация

Избрани