Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Световна хроника

eu brexitЕК попари надеждите на Великобритания за начало на преговорите за търговско споразумение другия месец

ЕК попари надеждите на Великобритания преговорите за ново търговско двустранно споразумение да започнат следващия месец, когато в Брюксел ще заседава съветът на ЕС. Председателят на комисията Жан-Клод Юнкер заяви, че трябва да стане „чудо“ процесът да започне до тогава.
При последния кръг от преговори по условията за излизането на Великобритания от ЕС този четвъртък, двете страни постигнаха някакъв напредък, но не и значителен пробив, според главният преговарящ на Брюксел по БРЕКЗИТ Мишел Барние.

kataluniq_mitingРеферендумът в Каталуния остава под въпрос

Продължават протестите в Каталуня, срещу забраната на централното правителство в Испания, властите в автономната област да проведат референдум за независимост. Към недоволството се присъединиха и стотици учители. Те се събраха пред сградата на регионалното правителство в Барселона, с искането училищата, в които ще се провежда вота да останат отворени. Мадрид обяви допитването, което е насочено за 1 октомври за незаконно и заяви, че няма да позволи да се случи. Властите вече мобилизираха хиляди полицаи от страната.

Тежък инцидент в Индия – най-малко 22 загинаха при блъсканица в град Мумбай

Image_6471479_126Най-малко 22 души загинаха и 30 бяха ранени при блъсканица под навес на железопътна гара в индийския град Мумбай. Това съобщиха властите в страната. Голямата част от пострадалите са откарани в болница. Причината за инцидентът се изясняват. Тече разследване. Това, което се знае че, под навесът на една от най-натоварените жп линии в града се събрали прекалено много хора, които се  опитали  да се скрият от проливния дъжд.
По не потвърдена информация паниката е предизвикана от слух, че част от навесът паднал.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани