Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Осъдиха лидера на руската опозиция Алексей Навални на 20 дни затвор

[post-views]
Осъдиха лидера на руската опозиция Алексей Навални на 20 дни затвор

0000338295-article2

Московски съд осъди на 20 дни затвор лидера на руската опозиция Алексей Навални. Един от най-големите критици на президента Владимир Путин беше арестуван преди няколко дни по обвинения, че е призовавал хората да участват в неразрешени демонстрации.
Поредната ефективна присъда за лидера на руската опозиция Алексей Навални беше издадена броени дни преди организираната от него масова демонстрация в Санкт Петербург – родното място на президента Владимир Путин.
След като чу присъдата си Навални заяви:

„Арестуваха ме за напълно легална демонстрация.  Мога да кажа, че явно някой иска да направи подарък за рождения ден на президента Путин.

Организираната демонстрация този уикенд съвпадна с 65-аата годишната на президента Владимир Путин. Адвокатът на опозиционера Олга Михайлкова определи решението на съда като възмутително и обяви, че ще обжалва присъдата.
Независимо, че обществената подкрепа към Алексей Навални продължава да расте, вероятността му да спечели президентските избори в Русия догодина е сравнително малка, след като обяви намерението да оспори управлението на Владимир Путин.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани