Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Полицията продължава да търси мотивите за трагедията в Лас Вегас

[post-views]
Полицията продължава да търси мотивите за трагедията в Лас Вегас

las vegas strelbaВластите в Лас Вегас продължават да търсят мотивите за най-кървавата масова престрелка в историята на САЩ, при която бяха убити поне 59 души и над 520 ранени. Полицията съобщи, че е открила общо 42 огнестрелни оръжия, експлозиви и хиляди муниции в хотелската стая и в дома на 64 годишния стрелец Стивън Падок.
Хиляди хора, сред които представителите от различни религиозни лидери, официални лица се събраха на бдение в Лас Вегас за почетат паметта на жертвите. Въпросът, който си задават всички ден след трагедията е: Какво е провокирало един пенсиониран счетоводител да извърши подобно деяние. Според властите за сега отпада версията за терористичен атентат, независимо от твърденията на ИДИЛ, че 64-годишният стрелец бил техен последовател. Проверяват се и предположенията, Стивън Падок е имал психични проблеми в миналото.  Знае, че от известно време е имал проблем  с хазарта.

Тод Фасуло – помощник шериф:

„Детективите продължават да събират улики и доказателства, които да хвърлят светлина за мотивите за това ужасно деяние. Всяка информация ще бъде от полза.“

В първия си коментар след масова престрелка американският президент Доналд Тръмп  благодари на службите за адекватната реакция, и определи нападението като цитирам, „абсолютно зло.“
Полицията в Лас Вегас започна да идентифицира жертвите на кървавото нападение, като Сони Мелтон, който е спасил живота на съпругата си. Двамата са били на концерта, за да отпразнуват годишната си от сватбата. Сред жертвите са бивши военни полицаи и медицински сестри.
Трагичните събития в Лас Вегас отново повдигнаха въпроса за свободната продажба за огнестрелни оръжия в САЩ. От Белия дом заявиха, че на този етап е твърде рано да се говори, за промени в законодателството.
Според официалната статистиката САЩ са на първо място в света по притежанието на огнестрелни оръжия на глава на населението, като годишно загиват хиляди при подобни инциденти.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани