Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Борисов: С Румен Радев имам прекрасен диалог

[post-views]
Борисов разговаря по телефона с Майк Помпео: Обсъдиха сигурността и диверсификацията

655-402-bojko-borisov„До този момент с президента Румен Радев имам прекрасен диалог и когато си служиш с факти, мисля, че истината винаги е най-доброто средство. Радев може да ме държи отговорен, ако аз или мой министър сме уронили престижа на неговата институция. България е парламентарна демокрация. В НС всеки ден е битка, всеки глас е важен, всеки ден. Ако тръгна със същия тон за така наречените беквокали – нима Елена Йончева не беше шеф на неговия пресцентър, това не се дава на всеки, да ръководи медийния ти образ. Не знам тя алт ли е, тенор ли е, сопрано ли?”, коментира премиерът изявления на държавния глава.
„Прекрасен тон на най-близки съратници, имайки една-единствена цел – държавата да е спокойна. Това беше до понеделник на обяд. Не съм усетил и нотка, че някой се готви на война с нас”, уточни Бойко Борисов.
„Мъжките разговори ги оставам за г-жа Нинова. Така Борисов отговори на въпрос защо не седне „по мъжки” с президента Радев да поговорят.
„Поне от моя страна не само няма нападение и провокация, бих се извинил веднага, ако член на кабинета му е нанесъл обида”, категоричен бе в заключение Бойко Борисов.
„Аз очаквах премиерът да озапти беквокалите си в парламента, но това не се случи – те пеят все по-високо и по-фалшиво”. Това каза президентът Румен Радев преди това пред журналисти в отговор на въпрос дали ще проведе разговор с премиера Бойко Борисов относно въоръжаването на военновъздушните сили с нови самолети. Това стана при откриването на академичната година в Софийския университет.
„Води се тази битка, макар че не смеят официално да я обявят. Считайте, че, щом като я търсят – ще я получат. Това, което ме смущава повече, не е тази битка, а всички процеси, които стават в страната, и то на фона на предстоящото европейско председателство. Не заради това дали то ще бъде успешно, или не. Считайте, че накрая ще бъдем потупани по гърба. Такава е практиката в Европа. Мен ме смущава начинът, по който гледаме на това европейско председателство и това, което искаме да извлечем от него”. 
Той продължи с критиката към управляващите, като изтъкна, че те гледат на това председателство като на някакво омерта, която гарантира спокойствие отвътре и легитимация отвън. „Рискуваме точно то да се превърне в една витрина на гейтове, които започнаха да гърмят в страната”,  предупреди той и уточни, че не визира само Хасково.

Най-ново

Единична публикация

Избрани