Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ким Чен Ун даде висок партиен пост на сестра си

[post-views]
Северна Корея отбелязва 110 години от рождението на Ким Ир-сен, но не се предвижда военен парад

severna-korea-kimВърховният лидер на Северна Корея Ким Чен Ун назначи сестра си Ким Йо Чен за заместник-началник на политбюро на управляващата партия. Назначението се смята като пореден опит на режима в Пхенян да бетонира властта на династия Ким, която управлява страната от създаването й през 1948г.
Новата „принцеса“ на Северна Корея. Това са най-честите коментари след решението на лидера Ким Чен Ун да назначи сестра си 30-годишната Ким Йо Чен на високия пост.
Политбюро е най-висшата инстанцията и там реално се взимат, всички решения, които се отнасят до управлението на страната.
Макар че Ким Йо Ченна  да е полусестра на лидера Ким Чен Ун, тя е сред най-бързо издигащите се фигури в стълбицата на комунистически елит.
Ким Йон Ченна ще е втората жена, влязла във върховното ръководство на страната. Досега оглавяваше влиятелната агенция, която отговаря за пропагандата.
Повишен е и севернокорейският външен министър И Йон Хо, който нарече държавния глава на САЩ Доналд Тръмп „президент – зло“.
Ким Чен Ун обяви новите назначения на конгрес на управляващата Корейска работническата партия. На него за пореден път заяви, че страната никога няма да се откаже от ядрената и ракетната си програми независимо от санкции и международната изолация.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани