Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пхенян хакнал военни планове от Южна Корея

[post-views]
Хакери финансират ядрената програма на Пхенян

North-korea cyber

Хакери на Пхенян са откраднали голямо количество военни документи от Южна Корея, включително и план за покушение срещу лидера на Северна Корея Ким Чен Ун. Това твърди южнокорейски дипломат от управляващата южнокорейска Демократическа партия, който се позова на източник на военното министерство.
Кибератаката е станала през септември миналата година, но властите в Южна Корея официално съобщиха за случая този май. До този  момент не беше ясно какво са успели да откраднат севернокорейските хакери.
Според южнокорейския депутат Ли Чеол Хий компютърните крадци са задигнали над 250 гигабайта информация, включително планове за стратегия и тактика за воденето на бойни действия, унищожаване и завземане на военни и стратегически обект на територията на Северна Корея. Сред документите има такива свързани с специални части на Южна Корея както и информация за ключови военни обекти. Южнокорейският депутат твърди още, че военните все още нямат пълна яснота какво точно е откраднато.
За сега Министерството на отбраната отказва коментар по темата.
Разкритията идват в изключително напрегнат момент, когато  напрежението на Корейския полуостров е в една от най-високите си точки, и има реална опасност от избухването на пълномащабен военен конфликт.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани