Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентът: Борбата с корупцията да стане приоритет на политиците!

[post-views]
Румен Радев: 2017 г. е най-критичната за авиацията

radevsudПробив в борбата с корупцията ще стане възможен едва тогава, когато борбата с корупцията стане приоритет за българските политици пред техните вътрешни и международни ангажименти. Това заяви президентът Румен Радев,  след като в понеделник прекрати заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност на тема „Необходими законодателни мерки за противодействие на корупцията“ поради липса на кворум. Държавният глава свиква ново заседание на КСНС по същата тема от 13 часа на 17 октомври.
„Днес се проведе заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема „Необходими законодателни мерки за противодействие на корупцията“. Бяха изслушани доклади на ръководителите на ключови институции, ангажирани в борбата с корупцията. Започнаха задълбочени дебати, които не продължиха поради отсъствието и напускането на част от членовете на Съвета заради международни ангажименти въпреки предварително потвърденото участие. Това доведе до загуба на кворум“, заяви държавният глава пред представителите на медиите.
Президентът Радев беше категоричен, че за остротата на проблема с корупцията можем да съдим по многобройните скандали в медиите, по срива на чуждестранните инвестиции, по незавидното място на България в множество престижни международни класации по темата и по препоръките и оценките на нашите европейски партньори. „Корупцията сред лицата, заемащи висши държавни длъжности, е заплаха за националната сигурност, защото тя руши устоите на правовата държава, срива доверието на гражданите в българските институции, възпрепятства развитието на икономиката и повишаването на благосъстоянието на българските граждани. Корупцията пряко или косвено бърка в джоба на всеки български гражданин и го поставя в унизително положение“, подчерта още държавният глава.

Най-ново

Единична публикация

Избрани