Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бойни кораби на НАТО сваляха ракети до Шотландия

[post-views]
Китайски самолет е наблюдавал военноморско учение на САЩ, Франция, Канада и Япония, съобщиха китайски медии

KORABI USAБойни кораби от 8 страни членки на НАТО участваха в учения с бойна стрелба до Шотландия в неделя. Това съобщи военното министерство на САЩ, цитирано от Ройтерс.
В игрите участваха кораби от Канада, Франция, Германия, Италия, Холандия, Испания, Великобритания и САЩ. Те се защитаваха срещу ракета със среден обсег на действие, както и срещу три крилати ракети.
Американският кораб „Доналд Кук“ успешно елиминира ракета със среден обсег на действие с прехващача Standard Missile-3 Block IB по време на ученията, отбелязват от Пентагона.
Три крилати ракети бяха изстреляни от испански и холандски кораби, участващи в ученията „Formidable Shield“, които се проведоха на полигона Hebrides до Западните острови.
Пентагонът поясни, че за първи път концепцията „умна отбрана“ на НАТО е демонстрирана с няколко кораба, които защитават други плавателни съдове, атакувани с балистични ракети.
Ученията започнаха на 24 септември и ще продължат до сряда.
Военното министерство на САЩ съобщи още, че след ученията с натовските кораби Агенцията за ракетна отбрана на САЩ успешно е изпитала ракета прехващач Standard Missile-6 (SM-6) от кораба „Макфол“. Изпитанието не е част от игрите.

Източник: news.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани