Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Турция няма да приема кораби от Крим

[post-views]
Турският президент Ердоган отново отправи заплахи към Гърция

erdogan-turkey-large_transqvzuuqpflyliwib6ntmjwfsvwez_ven7c6bhu2jjnt8Турция няма да приема кораби, идващи от пристанищата на Крим, съобщи ТАСС. „Корабите, които идват в страната ни от Крим, няма да получат разрешение да влязат в пристанищата ни. Въведената забрана се касае за кораби под всякакъв флаг“, обясни представител Турската търговска камара.
В Русия определиха забраната като „неприятелска“ и обещаха, че това решение може да окаже влияние на двустранните отношения между страните. „С тази забрана Турция вероятно тласка Русия към корекция на отношенията между двете страни, което може да се отрази на съвместните им действия в Сирия“, каза заместник-председателят на Съвета по отбрана и безопасност на Руската федерация Франц Клинцевич пред ТАСС.
Миналата седмица Русия преразгледа режима за внос на селскостопански изделия в страната, включително турски домати. Москва затегна вноса, тъй като смята, че чрез реекспорт предимно през Беларус на черно влиза изключително много чужда продукция. Руският вицепремиер Александър Дворкович обясни, че постепенно турският внос ще бъде възстановен, но първо трябва да бъдат защитени местните производители. Анкара реагира, като сложи бариера пред девет вида селскостопанска продукция от Русия, включително зърно.

Източник: в. Дума

Най-ново

Единична публикация

Избрани