Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Китайският лидер Си Дзинпин откри пленума на комунистическата партия

[post-views]
Си Цзинпин: Тайван трябва да приеме, че ще бъде част от Китай

SI DZINPINКитай влезе в нова ера, която изисква да заеме централно място в света. Това заяви президентът на страната Си Дзинпин при откриването на 19-тия конгрес на китайската комунистическа партия в Пекин. Форумът, се провежда един на пет години и е най-значимите събития в китайския политически календар.
Конгресът на Китайската комунистическа партия се провежда на затворени врата  и продължава седмица. В него участват над 2000 делегати или с други думи, които практически са висшият политически елит в Китай.
В откриващата си реч лидерът на партията Си Дзинпин, който е и президент, заяви, че социализмът с китайски модел  в този нова ера е придобил нов смисъл е страната се е превърнала в световна сила и е изиграла важна роля в развитието на човечеството.
Си обеща Китай да запази социализма, но призна страната все  още е с развиваща се икономика: Основните приоритети на компартията ще останат изграждането на умерено, проспериращо общество във всички отношения и ще се положат всички усилия за изграждане на голяма и модерна социалистическа страна, заяви комунистическия лидер.
Си обеща още, до среда на века Китай да има въоръжени сили от световна класа, а основното модернизиране на националната отбрана да приключи през 2035 г.
Кулминацията на конгреса е избирането на нова ръководно тяло, прогнозите са Си Дзинпин ще бъде преизбран за още пет години.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани