Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

На българо-турската граница възстановяват щетите на възпрепятстащото съоръжение

[post-views]

voenni_ogradaЗавършва възстановяването на щетите на възпрепятстващото съоръжение по българо-турската граница, нанесени от бедствените наводнения през изминалите седмици в община Малко Търново, съобщи правителствената информационна служба.
По официални данни на БАН между 21 и 30 септември в района на Малко Търново са паднали 163,6 литра на кв. м или над 300 процента над нормата , в района на с. Граматиково – 314 литра на кв. м (604% над нормата. Пороите отнесоха пътища, земна маса и дървета, в община Малко Търново беше обявено бедствено положение. Стихияна нанесе и поражения върху част от възпрепятстващото съоръжение по българо-турската граница.  В момента възстановителните действия са на етап приключване, а представители на Областната администрация в Бургас следят за бързото изпълнение. Екипи на Гранична полиция дежурят в района на засегнатите от бедствието участъци.
Ситуацията с нанесените от бедствието щети е овладяна. Съоръжението е критично важен обект за сигурността както на България, така и на Европа и политически спекулации по темата са неуместни при разрешаване на възникналия проблем.

 

Най-ново

Виж още

Избрани