Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Космическа храна в играта „Летец откривател“

[post-views]
Космическа храна в играта „Летец откривател“

4AYKA-16.10.2017; 121Днес ние трябва да вярваме, че освен славно минало нашата военна авиация има и бъдеще. Убеден съм, че ще успеем да запазим традициите и приемствеността между поколенията. А трудностите няма да попречат на 24-та авиационна база да продължи да се развива като модерен боеспособен и високоефективен елемент от Българската армия. Това заяви заместник-командирът на 24-та авиобаза полковник Иван Николов в словото си на тържество в Музея на авиацията, посветено на Празника на ВВС – 16 октомври. 
През последните години военната ни авиация е изправена пред редица ограничения. Но въпреки това ВВС на България изпълняват с висок професионализъм отговорните си задачи. Силните хора се познават по това, че приемат трудностите като предизвикателство и те не ги обезсърчават, а ги мотивират да разгърнат пълния си потенциал и да продължат да доказват волята и способностите си в името на каузата, която са избрали. А нашата кауза е непреходна – развитие на военната ни авиация и гарантиране на въздушния суверинитет на Отечеството, каза още полковник Николов. На днешния ден, призова той, ние сме длъжни да отдадем почести на всички летци от българските ВВС, които са отдали живота си в служба на Родината. Приветствие към военнослужещите и ветераните  поднесе и Рада Банялиева – директор на Музея на авиацията.
Със заповеди на командира на ВВС и командира на 24-та авиобаза бяха наградени военнослужещи. Обявени бяха летците, присвоили класна специалност „Военен пилот трети клас” – капитан Христо Любенов Кирков и лейтенантите Костадин Василев Бакърджиев, Яни Валентинов Славов и Михаил Петров Чолев. Положени бяха DSC09996венци пред Паметника на загиналите летци и авиационни специалисти.
16 октомври бе обявен и за Ден на отворени врати в Музея на авиацията в Крумово. Посетителите имаха достъп до кабината на самолет МиГ-21 бис. В салона на пътническия самолет Ан-24 бе прожектиран филм, свързан с историята на Българската авиация. Децата, класирали се на първите три места в играта „Летец откривател”, получиха за награда космическа храна. В музея бяха дошли ученици от Пловдив, Хасково, Пазарджик, Асеновград и други селища. Тригодишният Кристиан Денев стана „пилот” в кабината на Ан-24. 96-годишният подполковник от запаса Александър Аладжов пък си припомни времето, в което е летял на самолети Ил-2 и Ту-2.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани