Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Няма заподозрени за убийството на малтийската журналистка

[post-views]
В Малта кола-бомба уби журналистка разследвала връзки на премиера с офшорни компании

malta ubiistvoНови разкрития около показното убийство на малтийската разследваща журналистка Дафне Каруана. Следователите по случая предполагат, че бомбата е била поставена под колата й и е задействана дистанционно.
Малката средиземноморска държава продължава да е в шок след убийството на известна блогърка и сериозен критик на правителство Дафне Каруанна.
До този момент няма задържани заподозрени нито са обявени мотивите за убийството. Според властите разследването може да продължи седмици.
Дафне Карауна беше един от най-големите критици на малтийския министър председател Джоузеф Мускат, за който тя представители доказателства, че, които премиерът и съпругата му имат офшорни сметки на Панамите.
Премиерът отрече обвиненията и обеща парична награда за всеки,който предостави информация за убийството.
Семейството, близки и колеги на журналистката отхвърлиха наградата и приканиха премиера да поема политическата отговорност и да подаде оставка.
По повод последните разкрития малтийските власти обявиха, че вече са поискали помощ от ФБР и Холандия за експерти, които да проследят телефона, от който е задействана бомбата.
Властите подчертаха, че разследването се води от малтийската полиция и допълниха, че може да продължи със седмици.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани