Информационен център на Министерство на oтбраната

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обсъди въпроси на киберсигурността с европейския комисар Мария Габриел

IMG_8885Въпросите на киберсигурността в контекста на инициативите на Европейския съюз (ЕС) и Европейската комисия бяха обсъдени на среща между министъра на отбраната Красимир Каракачанов и европейския комисар с ресор „Цифрова икономика и общество“ в Европейския парламент Мария Габриел. Срещата се проведе днес, 23 октомври 2017 г. в Министерството на отбраната. На нея бе обсъдено и предстоящото през 2018 г. българско председателство на Съвета на ЕС. 
Европейският комисар Мария Габриел информира министъра на отбраната Красимир Каракачанов за новите инициативи, свързани с прилагане на Директивата за мрежова и информационна сигурност и мерките и дейностите за повишаване на сигурността в цифровото пространство и единния цифров пазар в ЕС и държавите – членки. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов запозна еврокомисар Мария Габриел с развитието на способностите на страната за киберотбрана. 
В хода на срещата двамата се обединиха около необходимостта от създаване и прилагане на ефективни механизми за взаимодействие между различните държавни органи и структури и повишената роля на Съвета по сигурността към Министерски съвет за справяне с киберзаплахи и кампании от хибриден характер. Подчертана бе важността в тази насока от обединение на усилията и координация на действията на държавните структури, научноизследователските центрове и индустрията.

Източник: https://www.mod.bg/

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top