Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Руска радиожурналистка беше нападната с нож в ефир

[post-views]
Руска радиожурналистка беше нападната с нож в ефир

1508765308-vgРуската журналистка Татяна Фелгенгауер беше тежко ранена с нож, докато водеше предаване в радио „Ехото на Москва“, предаде ТАСС. Въоръжен мъж успя да нахлуе в студиото в Москва и наръга 32-годишната жена в гърлото, която беше откарана в болница и претърпя операция. Според лекарите състоянието на Фелгенгауер е тежко, но стабилно и няма опасност за живота й.
Нападателят Борис Юриевич Гриц веднага беше арестуван от полицията, която пристигна в редакцията на радиото минути след атаката. След първоначалния разпит на мъжа, разследващите смятат, че той е с психични отклонения, предаде ТАСС. На въпрос за мотивите за нападението, той отговорил: „От два месеца тя ме преследваше сексуално. Всяка нощ, използвайки телепатичния контакт, тя се промъкваше и ме тормозеше сексуално“. Според ТАСС Гриц заявил, че познава Фелгенгауер „от пет години, от 2012 г., само телепатично“. Престои да му бъде направена медицинска експертиза. От полицията в Москва съобщиха, че 48-годишният Борис Юриевич Гриц не е руски гражданин, но до късно вчера не беше съобщена националността му. Според РИА „Новости“ нападателят е с израелско гражданство. „По предварителна информация причината за нападението е лична враждебност. Ще разгледаме всички версии на случилото се. Екипите работят на местопроизшествието“, заяви Юрий Титов от Московската полиция, цитиран от ТАСС. Прокуратурата е завела срещу Гриц дело за опит за убийство.
Очевидци разказват, че нападателят е напръскал със спрей охраната на сградата, в която се помещава „Ехото на Москва“ и така е успял да проникне до студиото. По пътя си е ранил друг човек, преди да стигне до Татяна Фелгенгауер, която в момента на атаката била в ефир. „Нападателят съвсем целенасочено дойде тук, влезе в стаята и намушка Татяна с нож в шията. Това е, което знаем. Имаше много кръв от раната, на Татяна успя сама да слезе долу и да се качи в линейката“, разказа главният редактор на радио „Ехото на Москва“ Алексей Венедиктов.
Татяна Фелгенгауер е заместник главен редактор на „Ехото на Москва“, определяно като единствената независима информационна радиостанция в Русия. Водещи и журналисти от радиото нееднократно са съобщавали, че са обект на смъртни заплахи. Друга популярна водеща в „Ехото на Москва“ Юлия Латинина напусна Русия през септември, след като колата й беше запалена.

Източник: в. Сега

Най-ново

Единична публикация

Избрани