Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Запасните с повече достъп до военния клуб в Търново

[post-views]
Запасните с повече достъп до военния  клуб в Търново

Велико Търново„През годините Военният клуб във Велико Търново се налага и утвърждава като културно средище с отворени врати за военнослужещи и граждани. В последните години, както и днес, по ведомствени, обективни и субективни причини, основната идея на създателите на тази емблематична сграда постепенно се ограничава, осъществява се под условия, а дори и се прекратява”.
Това заяви в словото си за Празника на Гарнизон Велико Търново о.з. полковник Иван Петров, председател на местния общински съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.
„Имаме едно голямо желание: ВК – Велико Търново, от сграда за генериране на ведомствени и финансови разходи и приходи да се превърне в средище на обществен живот, в което се ражда и разпространява българската и световната култура, сграда, в която военнослужещите да влизат и ползват не под условия”, каза още полковник Петров и изрази надеждата, че следващата година празникът на гарнизона ще се чества в сградата на военния клуб.
Празникът на Гарнизон Велико Търново, в който бе отдадена почит и на участвалите във войните за освобождение на България и отдали живота си за националното обединение, се състоя пред паметника „Майка България”. 
След музикалното изпълнение на военния духов окрестър на НВУ „Васил Левски” историческо слово за празника произнесе доц. д-р Марко Златев. Тържеството завърши с поднасяне на цветя на паметника „Майка България”.
Към момента Великотърновският гарнизон включва НВУ „Васил Левски” и военните формирования не само в Старата столица, а и в Горна Оряховица, Ресен, Павликени, Стражица, Габрово и Царева Ливада.
Празникът на Търновския гарнизон бе възстановен през 2015 г. от началника на гарнизона бригаден генерал Пламен Богданов.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Светлозар Стоянов

Най-ново

Единична публикация

Избрани