Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Подновяваме сътрудничеството с Южна Корея

[post-views]
Подновяваме сътрудничеството с Южна Корея

2-южна корея_1Република Корея подкрепя присъединяването на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. От това ще спечели както България, така и ОИСР. Това заяви на среща с президента Румен Радев министър-председателят на Република Корея Ли Нак-Йон, който е на посещение у нас.
Това е първата външнополитическа визита на премиера на Република Корея в чужбина след поемането на поста през май 2017 г. По време на разговора на „Дондуков” 2 Румен Радев призова за по-скорошното приемане на страната ни в ОИСР и за задълбочаване на търговско-икономическия обмен и инвестиционното сътрудничество с Република Корея.
„Българско-корейската търговска и индустриална камара дава една нова платформа за продължаване и развитие на българско-корейските отношения”. Това каза министър-председателят Бойко Борисов при учредяването на Българско-корейската търговска и индустриална камара в Хюндай център – София, където заедно с премиера на Република Корея Ли Нак-Йон поставиха началото на бизнес форума. 
Бойко Борисов добави, че заедно с премиера на Корея искат да издигнат сътрудничеството между двете страни в геостратегически план за Европа, региона, както и за самата Република Корея. Българският премиер изрази задоволство, че в делегацията на Ли Нак-Йон са и директорите на „Самсунг” и „Хюндай”.

Най-ново

Единична публикация

Избрани