Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев към личния състав на 24-а АБ: Въпреки ограниченията и отлаганата с години модернизация, вие изпълнявате функциите и задачите си отлично

[post-views]
Началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев към личния състав на 24-а АБ: Въпреки ограниченията и отлаганата с години модернизация, вие изпълнявате функциите и задачите си отлично

AB-02„Благодаря, че продължавате традицията на поколенията крумовци, посветили себе си на военната вертолетна авиация, и безспорно отстоявате мястото на военното формирование във вида въоръжени сили, в Българската армия, в системата за национална и колективна сигурност“. Това заяви днес, 1 ноември, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев в обръщението си към ръководството и личния състав на 24-а авиационна база – Крумово по случай 56 години от нейното създаване.
„Въпреки ресурсните ограничения, липсата на части, отлаганата с години модернизация – всичко това, което обезсърчава и изпитва волята на всеки воин да се доказва в професията, вие ежедневно показвате, че искате и можете да изпълнявате отлично функциите и задачите си, да се мерите по качества с колегите си от държави с много по-голяма финансова осигуреност и техническа обезпеченост“, категоричен беше началникът на отбраната.
Генерал-лейтенант Боцев акцентира върху значимия принос на 24-а авиационна база към изпълнение на третата мисия на Въоръжените сили. Той оцени високо участието на екипажи през изминалото лято в овладяването на пожарите в районите на Бургас и Кресна, както и при потушаване на огнената стихия в Република Македония и на територията на Черна гора. Началникът на отбраната отбеляза и достойното представяне на личния състав на авиобазата в национални и международни учения и тренировки.
Със своя заповед генерал-лейтенант Андрей Боцев награди военнослужещи, отличили се с професионализъм, самоотверженост и отговорност при изпълнение на поставените задачи. Награди връчиха също командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков и командирът на 24-а авиационна база бригаден генерал Димитър Иванов.
По повод празника бяха поднесени венци и цветя пред паметника на загиналите летци и авиационни специалисти в авиобазата.
Пред гостите на тържеството военнослужещите от 24-а авиационна база представиха статичен и динамичен показ на авиационна техника. Те демонстрираха своята професионална подготовка при гасене на пожари с вертолет Ми-17, десантиране по способа „бързо въже“, медицинска евакуация с вертолет „Кугар“, прикриване и осигуряване с вертолет Ми-24 и въздушно разузнаване с вертолет „БЕЛ“-206.

Изготвил: https://www.mod.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани