Информационен център на Министерство на oтбраната

Великобритания с нов военен министър

GAVINГлавният секретар на британската Консервативната партия Гавин Уилямс е новият министър на отбраната. Той ще поеме мястото на Майкъл Фалън, който в сряда подаде оставка, след обвиненията срещу него за сексуален тормоз. 
Назначението на главния секретар на британската консервативна партия Гавин Уилямсън е изненада, защото няма военно минало и никога не е заемал министерски пост, коментира Би Би Си.
Агенцията допълва, че Уилямсън е една от изгряващите звезди в Консервативната партия и има пълното доверие на премиера Тереза Мей. Той е известен и като част от лагера на торите, които бяха за оставането на страната в ЕС. Малко след оставката на Майкъл Фалън в британските медии се появи информация, че неговото място ще бъде заето от бившия заместник министър на отбраната Пени Мордънт, която в момента е министър на труда и пенсиите.
Независимо, че бившият вече военен министър Майкъл Фалън отрича обвиненията за сексуален тормоз срещу журналистика той призна, че с поведението си в миналото не покрива високия стандарт на британските въоръжени сили.
Самата журналистка Джулия Хартли-Брюър също беше изненада от решението на Фалън и заяви, че никога не се е чувствала жертва на сексуален тормоз.
Майкъл Фалън е първият политик, подал оставка след разрастващите се скандали за сексуален тормоз в британския парламент.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top