Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЦРУ показа личния дневник на Бин Ладен, хиляди документи за бившия лидер на Ал Кайда – на светло

[post-views]
10 години след операцията срещу Осама бин Ладен

Ben LadenЦРУ разпространи стотици хиляди нови файлове, конфискувани при операцията по елиминирането на бившия лидер на Ал Кайда Осама Бин Ладен. Вече са публични личният му дневник и видеозаписи от сватбата на най-големия му син и предполагаем следващ лидер на организацията Хамза.
ЦРУ разпространи близо 470 хиляди файла. Те включват повече от 18 хиляди документа и снимки, както и огромно количество видео материали и документални филми.
Шефът на ЦРУ Майк Помпео заяви, че с публикуването на информацията обществеността ще има възможност да разбере какви са плановете и механизмите на терористичната организация.
Помпео допълни, че службата ще остави засекретени част от файловете или от мерки за сигурност или заради тяхното порнографско съдържание.
Особено внимание се обръща на кадрите от сватбата на големия син на Осама Бин Ладен Хамза. Много разузнавателни служби смятат, че той ще е следващият лидер на Ал Кайда.
Организаторът на атентатите от 11 септември в САЩ беше убит през 2011 г. при спецоперация в имението си в пакистанския град Аботабад.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани