Информационен център на Министерство на oтбраната

Оспорвани състезания в 61-ва бригада

Подполковник Бойко ГРОШЕВ
DSC_9033В 61-ва Стрямска механизирана бригада – район Казанлък бяха проведени военно-приложно състезание „Рейнджър-17” и съревнование по артилерийска стрелба. „Рейнджър-17” бе открито от командира на бригадата бригаден генерал Пламен Йорданов, който и се обърна към отборите с думите: „Днес спортът и воините се срещат в решителна битка. Желая на всички успешно представяне, много добри резултати и призово класиране! И нека победят най-добрите!“. В състезанието участваха 11 отбора от формированията и щаба на бригадата с по 5 състезатели, които трябваше да преминат през етапите – преодоляване на водно препятствие с лодка, ориентиране на местността по карта, движение по азимут, придвижване по бойното поле (пълзешком), унищожаване на противник (щафетна стрелба по цел за брой попадения и хвърляне на ръчна граната в габарит) и оказване на взаимопомощ.
След много оспорвана борба победител стана отборът на 2-ри механизиран батальон. Втори се класираха състезателите на самоходния артилерийски дивизион, а трети завършиха представителите на батальона за защита на силите.
По същото време на полигон „Тюлбето” се състоя състезание по артилерийска стрелба по изпълнение на огнева задача – поразяване на неподвижни цели с полуправо мерене със 120-мм минохвъргачка. Участваха отборите на механизирани батальони от бригадата. Оценяването се извърши с използване на точкова система по показатели – „време за изпълнение” и „точност”.
С резултат от 48 точки почетното първо място зае 5-и разчет на 2-ри механизиран батальон. Второто място остана за 4-ти  разчет на 2-ри  механизиран батальон, а третото място завоюва 1-ви разчет на 1-ви механизиран батальон. Призьорите бяха наградени с плакети и грамоти от бригаден генерал Пламен Йорданов. Състезанията са част от мероприятията, посветени на Празника на Сухопътните войски – 19 ноември.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top