Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Проект „Народните будители и аз”

[post-views]
Проект „Народните будители и аз”

DSC00302В културния дом „Борис Христов” в Пловдив командирът на 68-а бригада „Специални сили” и началник на гарнизона бригаден генерал Явор Матеев участва в тържественото отчитане на Седмото издание на проекта „Народните будители и аз” за 2016/2017г. и старта на Осмото издание за 2017/2018 г.                                                           
Проектът има за цел да представи имената и дейността на онези български възрожденци и личности, които са оставили отпечатък в израстването и просперитета на нашата държава. Участниците приемат предизвикателството да извършат издирвателска и събирателска дейност за факти от живота и делото на поне един велик българин и народен будител. Осмото издание на проекта е под патронажа на президента на Република България Румен Радев.
В приветственото си слово бригаден генерал Матеев каза: „В Деня на народните будители отдаваме своята почит към делото на българските просветители, книжовници и революционери. Пред вас, съвременните народни будители, които днес работите за запазване на  националната ни идентичност и издигане на българската духовност, стои  огромната отговорност да съчетаете традициите и новаторството в един общ стремеж към развитие.”
Бригаден генерал Матеев връчи поздравителен адрес на главния организатор и председател на Ротари Клуб – ПЪЛДИН, доцент Кирчо Атанасов. Гости на събитието бяха заместник-областният управител на Пловдивска област Петър Петров, председателят на общинския съвет Савина Петкова, представители на учебни заведения.                      (БА)

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани