Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Царичина – армейската загадка за историята на света

[post-views]
Царичина – армейската загадка за историята на света

1От август 1990 г. до август 1991 г. офицер номер 1 на България е генерал-полковник Радню Минчев, който днес вече не е между живите. Престоят му в тресящата се от реформи по това време армия ще се запомни обаче с неговата благословия за реализацията на „експеримента Царичина”. За това са изразходвани над 15 млн. лв., а целта е търсене на съкровището на цар Самуил, извънземен разум, следи от Космоса, прародителя на човечеството и други паранормални явления. Тунелът, който е бил копан на ръка, е бил смайващ – с дължина около 160 м и постигната дълбочина над 60 м, като посоката е била сменяна над 30 пъти.

След намесата на цивилното ръководство на МО „експериментът Царичина” е спрян и даден на военна прокуратура. Резултати от разследването няма и до днес.
Село Царичина (област София) се намира в община Костинброд.  На 7 декември 1990 г. започват разкопките в Царичина. Изкопните работи се извършват само от офицери – редовите войници помагат в изнасянето на пръстта. През 1990 г. екип от най-висши военни и екстрасенси започва да копае дупка и в продължение на две години търси следи от извънземна цивилизация.

Местен асансьорен техник и сега живее в нереални светове. Цялата царичинска епопея започва след пророческия му сън. Димитър Кекеменов сънува, че недрата на селото пазят голямата тайна на човечеството. В неговия род от поколение на поколение се предавала легенда, че там е закопано съкровището на цар Самуил. През есента на 1990 г. той се решава да сподели тайната на своя род. Военните се решили на операцията, защото според екстрасенсите в недрата на Царичина е скрита мумия с извънземен произход или кутията на Пандора, която ще превърне България в световна суперсила.

2В началото екстрасенсът Елисавета Логинова показва къде точно да копаят. Привлечени са проф. Димитър Овчаров – директор на Археологическият музей на БАН, генерал Динев, генерал Радню Минчев, Стамен Стаменов – председател на асоциация „Феномени”, полк. Кънев – завеждащ научния отдел на ВВС в ГЩ на БА.
Поредното паранормално явление на царичинския обект, документирано в аналите, е кацането на извънземни на 12 май 1991 г. Според разказите на очевидците в 22 ч началникът на караула лейтенант Нейков, прежълтял от страх, сигнализира, че наблюдава странни светлини. Всички офицери зарязват вечерята си и започват да наблюдават пулсиращи светлини с дължина няколко десетки километра. Местните си спомнят също, че небето е било ясно, а НЛО са били обвити в кълба дим.

Така и до днес не става ясно защо, след като са били толкова близо до нещо, военните се отказват да стигнат докрай – дали от страх, дали от липсата на пари, дали заради общественото мнение.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Венцислав Жеков

Най-ново

Единична публикация

Избрани