Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Великобритания има нов военен министър

[post-views]
Великобритания има нов военен министър


britДосегашният британски министър на отбраната Майкъл Фалън подаде оставка, след като стана известно, че през 2002 г. е упражнил сексуален тормоз срещу радиоводеща, като докоснал коляното й. В писмото с оставката, публикувано от кабинета на премиера Тереза Мей, министърът коментира обвиненията за поведението му: „Много от тези неща са неверни, но приемам, че в миналото не съм отговарял на най-високите стандарти, които изискваме от служещите във въоръжените сили, които имам честта да представлявам.“
За нов военен министър бе назначен 41-годишният лидер на консерваторите в британския парламент Гавин Уилямсън, съобщи Би  Би Си. Говорител на премиера Тереза Мей съобщи, че кралица Елизабет Втора е одобрила назначаването му. Досега Уилямсън отговаряше за партийната дисциплина сред консерваторите, чиито позиции често се различават от линията на ръководството и според „Гардиън“ назначаването му на подобна позиция е изненада за много консерватори във време на разнобой в партийните редици.
Новият министър на отбраната беше ключова фигура и в преговорите с Демократичната юнионистка партия (ДЮП), която подсигури парламентарното мнозинство на Мей. Според „Политико“ той напоследък е и лицето на кампания, с която трябва да се окуражи изобличаването на насилие в британския парламент.

Най-ново

Единична публикация

Избрани