Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

открива се „Киномания 2017“

[post-views]
открива се „Киномания 2017“

Безкрайната градинаБългарският филм „Безкрайната градина” на режисьора  Галин Стоев открива „Киномания 2017” в Зала 1 на НДК на 19 ноември от 19 ч. В програмата има още три български филма, единият от които е детски („Лили Рибката” с Татяна Лолова – 25 ноември, 16 ч., кино „Люмиер Лидл”). Другите български предложения са „Да живее България!” на Адела Пеева – 24 ноември, 18.30 ч., и „Кораб в стая” – 21 ноември от 18.30 ч., кино „Люмиер Лидл”).
Фестивалът ще продължи до 30 ноември. Но след седмица – от 11 до 13 ноември, има ретроспектива на златни класики – специална прожекция на „Сиянието” на Стенли Кубрик, показван по повод 80-годишнината на Джак Никълсън. Следват „Среднощен каубой” с Дъстин Хофман (13 ноември, 19  ч., кино „Люмиер Лидл“), който също става на 80 г., както и „Боси в парка” с Джейн Фонда (12 ноември, 19 ч, кино „Люмиер Лидл“) – също на 80 г.
В рубриките отново има детски филми, Фестивал на френското кино, Фестивал на фестивалите – с най-горещите хитове от тази и миналата година, музикални филми, вкл. за велики музиканти и изпълнители, политически филми, както и филми за велики художници и скулптори.
На 17 декември, в една и съща вечер, публиката ще види новия филм на Уди Алън – „Въртележка” (от 18 ч) и бижуто на Гийермо дел Торо „Формата на водата” (20.30 ч). Не е за изпускане и „От песен на песен” (27 ноември, 18.30 ч, кино „Люмиер Лидл”) на Терънс Малик с един куп звездни актьори, както и новия филм на Макдона „Три билборда извън града” (25 ноември от 20.45 ч, кино „Люмиер Лидл”), който взе награда за най-добър сценарий на фестивала във Венеция тази година.
Сред хитовете в Зала 1 е „Да обичаш Винсънт” (26 ноември, 19 ч), който е съставен изцяло от рисунки на художника, в екипа има и българка, „Субурбикон” (17 ноември, 19 ч) на Джордж Клуни, „Матилда” (18 ноември, 19 ч), който предизвика скандал в Русия и е забранен в някои кина, и филм за прощалното турне на Buena Vista Social Club (19 ноември, 19 ч).
Филмите са общо 50 на брой. Прожекции ще има в Зала 1 на НДК, кино „Люмиер Лидл”, кино „Одеон”, Дом на киното, „Евросинема”, G8 и Френски културен институт.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Лъчезар Лозанов

Най-ново

Единична публикация

Избрани