Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Родни атлети на световно от календара на СИЗМ

[post-views]
Родни атлети на световно от календара на СИЗМ


ilia-kuzarovВ края на седмицата ще се проведе последното с българско участие голямо международно състезание от календара на СИЗМ. С тим от 15 военослужещи ще представя българската армия на световното първенство по планинско бягане, което ще се проведе от 3 до 7 ноември в Унгария .
„Първенството, в което ни е традиционно участваме, е по крос кънтри (бягане по пресечена местност с допълнителни препятствия). Една дисциплина от леката атлетика с изключително военноприложно значение. Ние много държахме на българско участие в това първенство, още повече, че разходите няма да са големи заради близостта на Унгария.
Логично в отбора са включени държавните шампиони от националните военни първенства. Те участваха преди месец в Екиден маратона на София и мисля, че са много добре подготвени за шампионата на планетата под егидата на СИЗМ. Дисциплините са къса и дълга с дължини от 5 и 11 километра. Трасетата ще са изградени по брега на езерото Балатон.
Класирането е индивидуално и отборно за мъже и жени, като в дългата дистанция влизат четирите най-добри времена, за късата пък трите най-добри. Българският тим е съставен от 4 дами и 6 мъже.
Ще трябва да споделя, че отборът ни имаше специална подготовка под ръководството на младши сержант Даниела Йорданова от центъра за елитен спорт. Състезателите бяха на едноседмичен лагер на Пампорово. Подготовката премина при едно много сериозно ниво и се надявам на много добро класиране в стартовете от световното първенство. Изключително много разчитаме на големия шампион капитан Илия Куцаров, който през годината постигна изключителни успехи. Другите атлети също са на добро ниво, но трябва да признаем, че по традиция в тези първенства и конкуренцията е много сериозна”, коментира полковник Венелин Дерибеев, водач на родната делегация.

Най-ново

Единична публикация

Избрани