Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тръмп отсече: САЩ повече няма да търпят провокациите на Северна Корея

[post-views]
Северна Корея  с предупреждение към САЩ

north-korea-usa-flagПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че Вашингтон повече няма да търпи провокациите на Северна Корея, съобщават „Ройтерс“, АП и „Франс прес“.
„Извършване на забранени ядрени опити, изстрелване на ракети, прелитащи над Япония и застрашаващи сигурността на мирното население – САЩ повече няма да търпят подобно поведение от Северна Корея“, подчерта Тръмп на обща пресконференция с японския премиер Шиндзо Абе по време на посещението си в Япония.
Американският държавен глава за пореден път посочи, че се разглеждат всички опции за разрешаване на проблема със Северна Корея.
Тръмп подчерта, че ядрената програма на Пхенян е заплаха за цивилизования свят. „Някои казват, че реториката ми е силна, но вижте какво се случи със слаба реторика през последните 25 години“, намекна американският президент.
От своя страна Шиндзо Абе коментира, че Япония подкрепя политиката на Доналд Тръмп спрямо Северна Корея. По думите му, двамата с американския президент са стигнали до единно мнение, че е възможно военно решение на проблема с КНДР.
Според него сега не е моментът за диалог с КНДР. „Необходим е максимален натиск върху Северна Корея“, настоя японският премиер.
Абе разкри, че Япония ще засили едностранните си санкции срещу КНДР с цел да се разреши проблемът с ракетната и ядрената ѝ програма, както и въпросът с отвлечените японски граждани.
Токио ще замрази сметките на 35 частни лица и организации, уточни Абе.
По думите му, заради проблемите около Северна Корея Япония ще купува повече различни въоръжения от САЩ и с тях ще може „при нужда“ да сваля севернокорейски ракети.

Източник: в.“Дневник“

Най-ново

Единична публикация

Избрани