Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тръмп към Пхенян: Не ни подценявайте!

[post-views]
Тръмп: Не ни харесва какво се случва и от двете страни

20-donald-trumpНапрежението около Северна Корея ще бъде основна тема на срещата между лидерите на Китай и САЩ  Си Дзинпин и Доналд Тръмп, коментират световните медии. Пекин е поредната спирка в азиатската обиколка на американския президент. Преди да пристигне в китайската столица от трибуната на южнокорейския парламент Тръмп отправи ново остро предупреждение към режима в Пхенян.
Посещението на Доналд Тръмп в Китай ще продължи два дни. Очаква се Тръмп да убеди домакина си Си Дзинпин да прекъсне финансовите връзки с Пхенян и да се придържа към гласуваните от Съвета за Сигурност на ООН санкции.
Китай е най-големият търговски партньор на Северна Корея и всички смятат, че Пекин има политически лостове да упражни влиянието си върху изолираната държава. Малко преди да пристигне в китайската столица в обръщение към южнокорейския парламент Доналд Тръмп отправи поредното си предупреждение към Северна Корея.

Доналд Тръмп – президент на САЩ:

„Надявам се, че днес говоря не само от името на нашите страни, но и от името на всички цивилизовани нации, когато се обръщам към Севера. Не ни подценявайте и не подлагайте търпението ни на изпитание.“

В обръщение към севернокорейския лидер Тръпм заяви, че е голяма грешка ако смята, че страната му ще е в безопасност докато развива ядрената си програма.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани