Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бундесверът обмисля замяна на самолетите „Торнадо“ с американските F-35

[post-views]
Израел ще отговори на иранската атака "с действия, а не с думи", заяви военен говорител

26 - F-35Военнновъздушните сили на Германия се нуждаят от попълване с нови самолети, които постепенно да заменят остарелите „Юрофайтър Торнадо“. Още преди да е стартирала политическата дискусия, в редиците на Бундесвера изложиха изискванията си и изглежда вече са избрали американски наследник на европейските машини, коментира изданието Der Spiegel.
Генерал-лейтентантът от ВВС Карл Мюлнер вече сподели някои идеи по отношение на подмяната на използваните към момента изтребители. ,От военна гледна точка се нуждаем от радари със сигнален детектор и способност да открива и преодолява цели от голямо разстояние“, обясни Мюлнер.
Притежаването на машини с подобни параметри са необходими за гарантирането на надеждна отбрана – както на национално ниво, така и на колективната в рамките на НАТО. Рисковете и разходите от експлоатацията на „Торнадо“ ще се увеличат толкова много към края на следващото десетилетие, че отсега трябза да се погрижим за наследниците им“, уверява Мюлнер.
Генерал-лейтентантът на Бундесвера е категоричен, че към 2025 г. ВВС на страната ще трябва да получат първите попълнения от новите изтребители. Препоръчително е те да са американските F-35. Пазарната цена на една такава машина се оценява на 80 млн. долара. Средства за закупуването им вече са отделили и други европейски държави като Великобритания, Норвегия, Дания, Италия и Нидерландия. Турция също е клиент на компанията-производител.

Източник: http://focus-militarynews.net/

Най-ново

Единична публикация

Избрани