Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Рекорд: В Колумбия заловиха 12 тона кокаин за 360 млн. долара

[post-views]
Близо два тона хашиш на прах бяха заловени в Турция

5-narkoПри специализирана акция Службата за борба с наркотрафика в Колумбия залови 12 тона кокаин. Конфискуваната пратка е на стойност 360 милиона долара и е исторически рекорд за страната, която според информация на ООН е водещият световен производител на този вид наркотик.
Наркотикът е открит близо до границата с Панама, в северозападната провинция Антиокия, при едновременен щурм от въздуха срещу четири бананови плантации. Колумбийският президент Хуан Мануел Сантос заяви, че в мащабната операция са участвали и разузнавателните служби на „приятелски държави“.
Хуан Мануел Сантос – президент на Колумбия:

„Този килограм кокаин тук струва 1500 долара, но в Съединените щати се продава за 30 хиляди. Проста сметка показва, че стойността на задържаната пратка надхвърля 360 милиона долара.“

При акция „Лурдес“ бяха арестувани четирима души. Според полицията задържаният кокаин е собственост на Клана от Залива, водещата престъпна групировка в Колумбия. Лидерът на наркокартела Дарио Антонио Усуга, известен като Отониел, е най-издирваният човек в страната.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани