Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бил де Блазио е преизбран за кмет на Ню Йорк

[post-views]
Бил де Блазио е преизбран за кмет на Ню Йорк

us-2Досегашният кмет на Ню Йорк Бил де Блазио бе преизбран на проведените през тази седмица избори. Той печели втори мандат с 64,7% от гласовете според неофициалните резултати от избирателната комисия на града.

Представителката на републиканците Никол Малиотакис получава над два пъти по-малко – около 30%.

През втория си мандат 56-годишният демократ обещава да увеличи инвестициите в детски ясли и достъпни жилища, да оборудва с камери всички полицаи и да се пребори за повече пари за подобряване на метрото.

Пред привърженици, които празнуваха победата на парти в музея „Бруклин“, кметът се зарече да направи Ню Йорк „най-справедливия град“ в Америка. Той обещава да увеличи инвестициите в детски ясли и достъпни жилища, да оборудва с камери всички полицаи и да се пребори за повече пари за подобряване на метрото.

„Видяхте някои важни промени през последните четири години, но още нищо не сте видели“, написа кметът в Twitter. По думите му вотът в Ню Йорк – една от няколкото изборни победи за Демократическата партия на местните избори в цялата страна, е изпратил послание на президента Тръмп. В първите коментари на американските медии се посочва, че с победата си Де Блазио ще може да прокара идеите си, които като цяло не съвпадат с тези на президента Доналд Тръмп. Това може да го постави на пистата на потенциалните кандидати за президентските избори през 2020 г.

На местните избори в САЩ демократите взеха още две важни победи – в щатите Вирджиния и Ню Джърси.

Любопитно е, че в щата Вирджиния място в местната Камара на представителите спечели 32-годишната журналистка Даника Роъм, която е транссексуална. По-рано през тази година президентът Доналнд Тръмп издаде забрана транссексуалните да служат в армията, но тя бе блокирана от съда.

 Пламен Петров

Най-ново

Единична публикация

Избрани