Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ВМА си сътрудничи с френски колеги

[post-views]
ВМА си сътрудничи с френски колеги

4-VMAРъководството на ВМА и представители на Медицинския институт на Военните сили на Франция обсъдиха възможности за двустранно сътрудничество между двете институции.
На срещата, инициирана от френската страна, присъстваха полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н. – ВРИД началник на ВМА, полк. проф. д-р Румен Попов, д.м.н. – зам.-началник на ВМА, проф. Любомир Алексиев, проф. Красимир Мекушинов, проф. Реми Мишел, отговарящ за практическото обучение на студентите от Медицинския институт на Военните сили на Франция, както и представители на Френски институт в България.
„Взаимодействието с френската страна не е необичайно за нас. Аз съм хирург и имаме много добри отношения с френски колеги – хирурзи. Имаме редица колеги, които са специализирали във Франция”, коментира проф. Мутафчийски. И даде за пример Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия, която е изцяло френска школа, както и департамента по анестезиология и реанимация – изграден също по френски модел. Проф. Мишел подчерта, че ще се радват да обменят студенти с ВМА, като сподели етапите на обучение на военните медици при тях. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани