Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Капитан-лейтенант Страхил Люцканов: Целта ми е да стана командир на кораб

[post-views]
Капитан-лейтенант Страхил Люцканов: Целта ми е да стана командир на кораб

Strahil Ljuckanov Назначението ми със завършването на академията е старши-помощник командир на фрегата в Бургас. Там започна службата ми и отново там се завръщам след обучението ми. Това каза първенецът на випуска капитан-лейтенант Страхил Люцканов от специализация „Военноморски сили”. 
Той се обучава във военната Алма матер 14 месеца – от септември 2016 г. 
Успехът е труднен, особено когато се обучаваме по нови специалности като „Логистика“. Имахме и удоволствието да бъдем обучавани от преподаватели от факултет „Национална сигурност и отбрана“, които ни запознаха с общите принципи на националната ни сигурност и системата за отбрана на страната. Успях да се запозная с използването на формированията и от останалите видове въоръжени сили. Това е полезно, защото след това ниво на обучение се предполага, че ще работим в съвместни щабове и тези знания са необходими, подчерта капитан-лейтенант Люцканов. 
Най-турдно ми беше, че бях далеч от семейството си, защото те са в Бургас. Пътувах всяка седмица. Имам малък син на две години и ми липсваше. Надявам се с длъжността ми в момента да имам възможност да участвам в международни плавания с чужди кораби. Целта ми е да стана и командир на кораб, което според мен е върхът на военноморската кариера. Българският офицер и като цяло българският войник е положил клетва да се справя в трудностите и ние сме длъжни пред народа ни и родината, отбеляза в заключение първенецът на випуска. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Венцислав Жеков

Най-ново

Единична публикация

Избрани