Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия обвини САЩ, че подкрепят ИДИЛ – вместо доказателства приложи снимки от видеоигра

[post-views]
Путин и Тръмп все пак поговорили неофициално на Г-20 в Буенос Айрес

Putin-TrumpРуското министерство на отбраната отправи тежки обвинения към САЩ, като заяви, че американската армия прикрива бойците на ИДИЛ край сирийския град Букамал. Вместо доказателства, военното ведомство приложи  изображения от мобилна игра и стари кадри на иракските сили за сигурност.
В изявление руското военно министерство атакува отказа на САЩ да „нанасят удари по терористите от ИДИЛ, позовавайки се на това, че по техни данни бойците „доброволно се предават в плен“ и сега попадат в обхвата на Женевската конвенция“.
Изявлението, с прикачени снимки, беше качено на страницата на ведомството в социалните мрежи „Туитър“ и „Фейсбук“. Малко след това стана ясно, че снимките са от видеоигра. От министерството признаха грешката си, като посочиха, че цивилен служител е качил грешните снимки.
След няколко часа неоспоримите доказателства бяха свалени.
„САЩ нямат намерени да си губят времето с безсмислените твърдения на Руското министерство на отбраната, че подкрепяме ИДИЛ, използвай кадри от видео игри“, се казва в съобщение на американското посолство в Москва, каченото в „Туитър“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани