Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Коледният дух завладя Париж – празнични светлини озариха „Шанз-Елизе“

[post-views]
Коледният дух завладя Париж – празнични светлини озариха „Шанз-Елизе“

item_illuminations1991051960720fotorКоледният дух завладя френската столица Париж. Хиляди светлини озариха световно известния булевард „Шанз-Елизе”. Коледната украса включи актрисата и модел Лили Роуз Деп, а церемонията се проведе на фона на протести на панаирните работници.
Традицията във френската столица повелява тържествено да се палят коледните светлини на най-известните забележителности. Церемониалното натискане на бутона на „Шанз-Елизе“ направи дъщерята на актьорите Джони Деп и Ванеса Паради, в компанията на кмета на Париж Ан Идалго и деца от благотворителната организация „Малкият принц“.
С мисъл за природата от кметството заложиха на енергоспестяващи крушки и украсиха с над милион от тях общо 400 дървета, които озариха булеварда.

„Беше прекрасно, магично. Светлините изгряха едновременно навсякъде. Невероятно е.“

И тъй като това е Франция, няма как да има празненство без протести. Тази година недоволни са панаирните работници. Те се противопоставиха на решението на местните власти да премахнат голямото виенско колело и Коледния базар от култовия булевард „Шанз-Елизе”.

Най-ново

Единична публикация

Избрани