Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Фейсбук“ въвежда ново приложение: Обяви война на фалшивите новини

[post-views]
Facebook започна да следи абонатите си заради пандемията от коронавирус

facebokСоциалната мрежа „Фейсбук“ въвежда ново приложение. Компанията обяви, че ще създаде уебстраница, която ще позволява на потребителите й да видят, кои руски пропагандни акаунти са харесвали или последвали. Американските власти приветстваха новината като стъпка в правилната посока.
„Фейсбук“ твърди, че пропагандата е дошла от Internet Research Agency. Това е руска организация, която според властите и експертите, правили проучвания, е наела стотици хора, за да насърчи прокремълското съдържание през акаунти в социалните мрежи.
„Фейсбук“ обяви решението си няколко дни, след като другият технологичен американски гигант „Гугъл“ обяви, че ще разработи алгоритъм, който ще ограничи достъпа на новините от руската информационна агенция „Спуник“ и телевизия РТ. И двете медии се смятат за официални канали на руската пропаганда и разпространение на новини с невярва или подвеждаща информация.
„Фейсбук“, „Гугъл“ и „Туитър“ са обект на критика, защото не са взели мерки да ограничат руската пропаганда, която според американските власти е предопределила изхода от изборите за президент в САЩ през 2016 г.
Русия продължава да отхвърля обвиненията за намеса в американския политически живот.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани