Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обиск и арест за Михаил Саакашвили в Украйна

[post-views]
В навечерието на Нова година Саакашвили призна, че има извънбрачна дъщеря

mihaii_ saakashviliСледователи от Службата за сигурност на Украйна (ССУ) разбиха вратата на жилището на Михаил Саакашвили в центъра на Киев, където започна обиск, предаде ТАСС. Агенцията се позовава на украинската партия „Движение на новите сили“, оглавявана от бившия грузински президент.
„Настояваме за обяснения и отправяме молба за предотвратяване на евентуално отвличане и други незаконни действия“, заявили хора от партията.
Събитията се излъчват от място чрез видеовръзка от Иван Слободянюк, член на партийното ръководство. От кадрите личи, че край апартамента на Саакашвили стоят неколцина напълно екипирани служители на ССУ. Един от тях обясни, че съдът е издал необходимото постановление за извършване на следствените действия.
Самият Саакашвили общувал с журналистите от покрива на сградата по време на обиска. Бившият грузински президент и лидер на украинската партия „Движение на новите сили“ е отдавал призиви за смяна на властта в Украйна и лозунги насочени лично срещу президента Порошенко. По-късно Саакашвили е бил задържан.
Адвокатите на Саакашвили не се допускат в жилището. Край сградата има полицаи и пожарникари, добавя ТАСС.

Източник: КРОСС

Най-ново

Единична публикация

Избрани