Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Въздушна линия София–Одеса

[post-views]

An-30_samoletДнес е първият редовен полет по маршрута София–Одеса–София, по който е назначен въздушният превозвач „България Ер”. Стартирането на експлоатацията на линията е по инициатива на вицепремиера Валери Симеонов. Проектът е осъществен с активното съдействие на министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Всяка седмица – в петък и в неделя, ще се извършват полети в двете посоки.
Линията ще подобри свързаността между двете държави и ще позволи на историческите български общности в Украйна да заздравят своите връзки с родината. Така ще се създаде възможност учещите и работещите в България бесарабски българи да избегнат тежкото 10–12- часово пътуване с автобус, съобщиха от Министерския съвет.
През юни с промяна в Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност и в подзаконовата нормативна уредба беше облекчено договарянето със сезонни работници, което позволи в летния туристически сезон 2017 г. над 3000 граждани на Украйна и Молдова от български произход да работят у нас. Новата въздушна линия ще позволи по-високата им мобилност през 2018 г., както и развитието на двустранните туристически и икономически отношения с Украйна и Молдова.

Най-ново

Единична публикация

Избрани