Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ердоган: Башар Асад е терорист

[post-views]
Ердоган заяви, че се планира обсегът на турската балистична ракета „Тайфун“ да бъде увеличен почти двойно

erdoganСирийският президент Башар Асад е терорист и е невъзможно продължаването на мирните преговори за Сирия, докато той е начело на държавата, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган – изказване, което вероятно ще породи ново напрежение в региона.
На пресконференция в столицата на Тунис Ердоган подчерта: „Асад определено е терорист, който провежда политика на държавен тероризъм. Не е възможно да се продължава с Асад. Как можем да прегърнем бъдещето със сирийски президент, след като той е убил почти един милион от неговите граждани?“, каза Ердоган.
„Би ли искал народът на Сирия да вижда такава личност като лидер? Защото казвам абсолютно ясно и открито, че Асад всъщност е терорист, замесен в държавен тероризъм“, добави Ердоган.
Турският президент заяви, че мирът няма да дойде в Сирия с Асад като неин президент.
Той също така говори за неотдавнашното решение на администрацията на САЩ да признае Йерусалим като столица на Израел и да премести своето посолство от Тел Авив в спорния град.
„За нас Източен Кудс (Йерусалим) е столицата. Ние подкрепяме това и ислямският свят също го подкрепя“, каза турският президент.
Междувременно в Турция продължава чистката на предполагаеми агенти на Фетхулах Гюлен, който Анкара обвинява за неуспешния опит за преврат от миналата година. От разпространена в сряда информация става ясно, че само за един ден, в сряда, са арестувани нови над 50 души, а 27 са били осъдени. Сред осъдените са адвокати, бивш шеф на полицията, а също и координатор на клетките на организацията. Всички те са били лишени от свобода в срок между 1 и 12 години.

Източник: в.“Дума“

Най-ново

Единична публикация

Избрани