Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Конфликтът в Сирия – десетки жертви на военните действия в провинция Идлиб

[post-views]
Алепо отново под обстрел

A Syrian man carries his two two girls a...A Syrian man carriesПореден кървав ден в Сирия. Най-малко 40 души бяха убити вследствие на експлозии и масирани въздушни удари в северната провинция Идлиб. Сред загиналите има и цивилни, предават световните информационни агенции.
Най-смъртоносният взрив е бил в едноименния с провинцията град Идлиб, при който загинаха най-малко 25 души, сред които четири деца и 11 жени. По данни на сирийската обсерватория за човешките права експлозията най-вероятно е причинена от кола-бомба, взривена пред щаба на екстремистката групировка „Войниците на Кавказ“. За нея се знае, че има връзки с „Ал Кайда“. Повече от 70 души са пострадали при експлозията.
Други 15 души бяха убити вследствие на продължаващите въздушни удари на сирийската и руската армии в района на военновъздушната база Абу Ал Зухор, пак в провинция Идлиб.
По данни на ООН в провинция Идлиб, която е най-голямата крепост на сирийските опозиционни фракции, живеят повече от два и половина милиона души.
Световната организация предупреждава, че насилието може да причини поредната бежанска вълна. Само за последните два месеца повече от 60 хиляди души са напуснали домовете си.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани