Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

На тазгодишния „Златен глобус“ – филмови звезди дефилират в черно по червения килим

[post-views]
На тазгодишния „Златен глобус“ – филмови звезди дефилират в черно по червения килим

a3833ecfd5f6ac9b59328566c978efb0Тазгодишната церемония по връчването на наградите „Златен глобус“ в САЩ мина под знака на сексуалното насилие над жени в Холивуд. В знак на протест редица звезди  минаха по червения килим облечени черно.
Тъмният цвят на дрехите и разтърсващите речи на звездите по повод сексскандалите в Холивуд доминираха на 75-тото издание на престижния фестивал, който се проведе в „Бевърли хилс“. Сред най-силните слова беше тази на световноизвестната телевизионна водеща Опра Уинфри, която получи почетната награда за цялостно творчество “Сесил Б. Демил“.

Опра Уинфри – телевизионна водеща:

„Прекалено дълго жените не бяха чувани или не им беше вярвано, ако се осмелят да признаят истината за насилниците. Но времето на насилниците изтече. Времето им изтече. Времето им изтече“.

Иначе големият победител на тазгодишните награди „Златен Глобуос“ стана филмът „Три билборда извън Ебинг, Мисури“ на британския режисьор Мартин Макдона. Лентата спечели в категорията най-добър драматичен филм.
„Лейди Бърд“ беше отличен за най-добра комедия, а статуетката за „Най-добър режисьор” отиде при мексиканеца Гийермо дел Торо за лентата му „Формата на водата”.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани