Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Американски генерал посети българския Щабен елемент на НАТО

[post-views]
Американски генерал посети българския Щабен елемент на НАТО

IMG_8460Заместник-командирът на Многонационалната дивизия „Югоизток“ бригаден генерал Томас Кардън и командирът на Щабния елемент за интегриране сили на НАТО на територията на Румъния подполковник Емил Бобочеа бяха в София на първо посещение при своите колеги от българския щабен елемент за интегриране сили на НАТО (NFIU BGR). Двамата бяха сърдечно посрещнати и проведоха разговори с командира на българския щабен елемент полковник Стайко Прокопиев. 
В NFIU BGR работят офицери от няколко държави от НАТО. Работата на звеното бе представена пред бригаден генерал Кардън и подполковник Бобочеа от подполковник Андреас Хейн, който разказа и за участието в ученията през 2017 г.  –  Noble Jump и Saber Guardian. Обсъдени бяха предстоящите съвместни учения и тренировки, в които ще участва Многонациоалната дивизия „Югоизток“. Бригаден генерал Кардън написа в книгата за посетители на NFIU BGR: „Благодаря за чудесното посещение! И още по-важно – благодаря за вашето лидерство и упоритата работа. С вашите действия вие правите региона по-безопасен!“. Американският генерал отбеляза, че офицерите от Многонационалната дивизия работят като отбор с разбиране на културата на другия в атмосфера на взаимно уважение. 
Бригаден генерал Кардън и подполковник Бобочеа дадоха интервюта за в. „Българска армия“, които ще можете да прочетете в следващия брой на вестника. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Пламен Димитров

Най-ново

Единична публикация

Избрани